Kertukese blogi

neljapäev, veebruar 28, 2008

Elagu koledad kohad

Nädala algul sai ette võetud jällegi trip Ida-Virumaale ja fotokaameragi endaga kaasa haaratud. Marsruudikaardilt olid märgitud ära kohad nagu Valaste juga ja Kohtla-Järve. Need on kohad, mida tasub vaadata...alati leidub midagi huvitavat ja midagi mida pole varem veel märganud. Ja juhul kui oled märganud, siis teisest nurgast ja sootuks vastupidise ilmaga leidub sealt nii mõndagi. Kindlasti mitte ei ole see igav trip. Nii ka seekord, esimesena sai Valaste juga üle vaadatud. Selle kohakohta muidugi ei saa öelda, et inetu on. Väga ilus ja huvitav oli ta praegu, meeletult jääd ja isegi vett oli parasjagu. Sai klõpsitud meeletult palju pilte ja nagu alati ainult mõned üksikud sobivad. Valik sai siiski tehtud. Peale seda kurss Kohtla-Järvele. Juba kaugelt oli märgata, et siit saab midagi täna. Nii oligi!!!
Meeletult palju koledust, et lausa armusin sellesse kohta. Kindlasti ei ole see mu lemmik paik kus elada, aga on üks lemmikumaid pildistamise objekte. Ilm oli pilves ja vahest piilus ka päike kuskilt, aga üldiselt ikka kehvemapoolne. Tundus, et just sellise pilves ilmaga on just need õiged pildid. Tekkis kohe tunne, et kus nüüd pildistaks. Oleks muidugi rohkem pildistanud ja kogunud ideid, aga kahjuks oli aeg limiteeritud ja liikumise pealt suhteliselt raske saada midagi väga head kätte. Nagu alati sai tehtud palju klõpse ja proovitud erinevaid teravussügavusi. Hiljem sain jällegi palju kustutada ja isegi natukene timmida neid. Lõpptulemus minule meeldis.
Seekord siis võin öelda:"klõpsud on tehtud,teadvustades endale, mida vaja". Arenemisruumi on tohutult palju veel, aga mul aega on. Need paar pilti mis ülesse saab panna on meelega halliks tehtud, kuna meeldisid sellisena rohkem. Proovisin kasutada esimese pildi juures siis mustrit. Majad tekitasid minu silmis rütmi ja meenus kompositsiooni loeng ja nii see pilt sündiski (pilt 1). Järgmine klõps siis suitsevast korstnast ja jäädvustasin suitsu liikumise suunda. Midagi erilist sellel pildil küll ei ole aga hakkas kuidagi silma teiste seast. Kompositsiooni siiski seal on (pilt 2). Kohtla-Järve linna ääres on suured tehismäed ja hakkas silma, et nad auravad. Täpsemalt ajavad suitsu välja. Asetasin siis kaamera selliselt, et sain diagonaalselt kaadri nurgast jooksva mäenõlva. Sobis jällegi minu kompositsiooni loenguga kokku (pilt 3).
Sain nii mõnegi kodutöö tehtud selle lennuga. Veel üks huvitav kole asi, maja erksa punase seinaga. Värvi kompositsioon sellel pildil (pilt 4)

1 Comments:

  • At 12:33 AM, mai 14, 2008, Anonymous Anonüümne said…

    Esimest pilti kommenteeriks. On töödeldud selliseks, et jääks mulje, nagu majad oleks pool-lagunenud ja aknaid poleks ees. Aga need majad on täiesti terved ja ilma must-valgeta ilusad punased jt tooni. Paljudes endistes N-Liidu alades võib selliseid maju leida ja see arhitektuur on ilus. Palju lagunenud maju on Sompas. Õige fiilingu saamiseks soovin sinna minna.

     

Postita kommentaar

<< Home