Kertukese blogi

neljapäev, detsember 25, 2008

gurmee: Lõhepirukas

Katsetasin midagi ise teha jälle ja tulemus oli päris hea.
750g lehttainast
600g värsket lõhet
2 keedumuna
1 toores muna
keskmine porru
Santa Maria ROCK AND SEA SALT
Santa Maria kalamaitseaine tilliga
Santa Maria vahemeremere ürdisegu

Taigen lõigata 10 cm paksuseks ribaks ja asetada pannile (ääres ära lõigata). Keedetud muna purustada ja laotada taignale. Porru praadida ja laotada munale. Lõhe tükeldada kuubikuteks, segada maitseainetega ja panna porru peale. Pealt katta tainaga uuesti. Lõika 13 cm laiune riba. Alumine riba määri ääred munaga ja aseta pealmine tainas peale. Lõika pirukale lõhed sisse ja määri munaga.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.