Kertukese blogi

teisipäev, september 04, 2012

kooliplix

Nii siis olen edukalt läbinud kooli avaaktuse, klassijussi tunni ja terve päev praktilisi harjutusi õmblusmasinatel ja ka käsitsi.
   Esimesel päeval aktusel kuulates direktori statistikat, et koolis selle aasta seisuga  on nimekirjas järgi 300 täiskasvanut ja 500 pubekat. Päris korralik inimeste kogus Haapsalus juures.
   Jalutasime kogu territooriumile ringi peale ja tutvusime inimestega.
   Järgmine koolipäev algas juba kell 9:30 ja praktiliste tundidega. Õmblemise tundides näidati ära tööstuslikud õmblusmasinad ja mis nendega teha saab. Kõik oli ilus ja tore kuni sattusin ühe "koleda" õmblusmasina taha istuma. Nii kui pedaali alla vajutasin, oli täisgaas ja proovilapp sai otsa märkamatult. Õmblus mis sealt tuli, oli nii kõver kui vähegi olla veel saab. Proovisin teist korda veel, et pisut parema   sooritusega esineda...aga lootusetu. Selle masinal ikka selline turbo peal, et ei jõua isegi silma pilgutada kui juba kõver õmblus olemas.
Peale masinakatsetuste anti uus proovilapp ja hakkasime käsitsi niidi ja nõelaga jebima. Ega ikka ei saa naeru kinni hoida kui tunned ennast saamatuna. Teemaks oli peiteõmblus, ääristusõmblus, sämppiste ja "laisaliisu paela" õmblus. Tuleb meelde põhikooli aeg kui sai vorpida ja vormistada proovilappe. Selle aasta hinnatavateks töödeks teeme vardakoti (lapiteki tehnikas), voodriga turukoti ja linane meeste särk. Teiseks teemaks oli täna joonistamine. Anti kätte A3 paber ja harilik ning pidime joonistama paberi otsast lõpuni täis kriipse ja kumerusi. Nii lihtne ülesanne aga samas nii keeruline, et ei osanud kohe kuskilt alustada. Tunni lõpuks oli minul harilikuga halliks värvunud käed. Viimases tunnis hakkasime värviliste pliiatsitega värvima. Tundus suht kerge tegevus olema aga ega ikka ei olnud küll. Rahvariide seeliku triibud pidime toon toonis paberile joonistama. Katsu sa leida seda õiget tooni.... Päris põnev.