Kertukese blogi

reede, jaanuar 11, 2013

kool - nädala tegemised

Jälle nädal läbi ja sai nii nõndagi jälle valmis. Palju on jälle asju mida tuleb teha ja välja mõelda. Joonistamine võtab täiega tuurid üles. Peale esimest aastast ma arvan, et olen tõeline kavandite joonistamise proff. Päris palju kavandeid on vaja teha järgmiseks korraks, ei teagi kohe peast öelda mitu neid kokku sai. Eks tuleb hakata otsast peale tegema ja paistab palju tuleb.
        Suured edusammud olid ka savitunnis. 5 nädalat tagasi voolitud kann, mis sai mässida kilesse, et järgmine kord jätkata...ei kuivanudki kivikõvaks. Sain täna puuduolevad detailid külge ja seegi lihtne tegevus võttis mul aega 4h. Normaalsuurusega kann (umbes 1.1,5L), kujunes suurusjärku 3L. Piimakannust sai õllekann. Veel oleks vaja nüüd ta kuivatada, küpsetada ja glasuurida.



Uueks aineks see poolaasta oli tekstiilitrükk. Esialgsed katsetused sai siis teha kartuliga. Pidime ise kartulist välja lõikama mustri, mida trükkima tahame hakata ja siis ei midagi muud kui akrüülvärvid välja ja tembeldama. Algus oli kuidagi arglik ja igav aga mida aeg edasi läks seda huvitavamad ideed tulid. Trükitud paberist voltisime kinkekotid.

 
    Põnevaks kujunes ka viltimine. Alustasime siis tasapinnalise märgviltimisega. Algul tundus, et see on lihtne ja lahe tegevus, pärast 4h rullimist ei saa ma päris seda väita. See oli üks paras taigna rullimine ja sedasi sai 4h järjest nühitud...huvitav miks mul selg valutab. Meenub jõuluaeg ja 2,5kg piparkoogitainast. See rullimine oli selline rahulik ja monotorne tegevus, Kribu otsustas magada ja ei olnud temastki abi. Midagi selles viltimises siiski head ju oli, "aktivist magama rullitud" Valmis sain siis 25x25cm suuruse vilditüki, millest järgmine kord peam suutma teha midagi.