Kertukese blogi

esmaspäev, märts 03, 2008

Oma maja "rõõmud 2"

Lõpuks leidsin aega ja päevavalgust, et kaevata üles jupike maad ja kujundada pisut olemasolevat aeda. Kuigi aeda ümber veel ei ole ja kohu pinnas on vett täis. Paras bassein on seal. Leidsin pisut kõrgema aianurga ja lõin labida maasse. Kuna sügisel ei olnud mul kuhugile tulbi sibulaid maha panna siis praegu oli viimane aeg seda teha, et kevadel silmailu oleks. Seega kaevasin päris piraka peenra, kaevamisel ilmnes nii mõndagi. Maja ehitamise käigus on pinnasesse peidetud nii mõndagi. Aga kahjuks mitte midagi väärtuslikku. Leidus küll tühjasid pudeleid erinevates suurustes ja suuri kive. Kivide üle oli mul päris hea meel, kuna sai panna kaunistuseks peenrale, aga nende välja kaevamine oli paras peavalu. Füüsilist tööd oli korralikult. Tulbisibulad maha pandud ja kaardistatud ka.
Oma koha leidis ka aeda kuuse istik, mis jõuludeks kingiti. Minu seisukoht oli muidugi selline, et ei istuta aeda kuuski. Kui nad ajapikku kasvavad, siis varjavad nad päikese. Seda ei saa endale küll lubada. Suu soojaks ja jutu jätkuks alati lubasin, et ma lähen ja istutan selle puu 200m eemale parkmetsa. Kuid siiski nüüd on ta aias ja kui ikka väga kiiresti kasvama hakkab siis on koheselt "lennuk" teise kohta.
Lisaks õuetöödele sai teha ka tubaseid tegevusi. Istutasin ümber kõik toas asetsevad lilled. Uued potid, uus muld ja igati kobe sai. Nii siis need päevad mööduvad, sebides ümber maja.