Kertukese blogi

esmaspäev, jaanuar 23, 2012

gurmee - Crème brûlée


Proovisin siis seda kuulsat magustoitu teha. Eellugu tundus nii kohutavalt keeruline olevat, et polnud kindel selle õnnestumises.
Komponente polnud õnneks palju, et midagi ära unustada või vales koguses kasutada.
Rõõskkoor soojaks, munakollane ja suhkur sisse segada. Vormid vee vanni ja ahju küpsema. Enne söömist kõrvetada suhkur peale.

Maitse tuli selline "Paradiisimaitse". Pehme nagu samet, õrn nagu siid. Järelmaitse hõrk vanilje. Seda maitset on raske panna sõnadesse, aga proovin.
soe värske tuulehoog paitab õrnalt nägu.
Hingan sisse joovastavat vaniljet, mis muudab pea pisut uimaseks ja tekitab minus joovastust. Siidjas maitse sulas suus ja hellitas mu maitsemeeli. Kristallkrõbe suhkrukaramell praksub hammaste all tekitades heli, mida tajud läbi oma peakese.