Kertukese blogi

laupäev, aprill 12, 2014

Teekannu talgud

Sai jälle teekond ette võetud Määra Mäele ja õpetaja Maria juhendamisel valmis üks suur teekann. Saviga voolimine on mõnus teraapiline tegevus, sellest on ka Freia-Mia aru saanud ja ei olnud ta nõus hetkekski kõrvale jääma sellest tegevusest. Kuna koht ja inimesed olid talle tuttavad siis polnud siin mingit olukorraga harjumist ega nägudega tutvumise aega vaja, kohe kõhuli lauale ja hakkas valmis olevaid savikanne uurima. Peale mida sai Freia-Mia ka tükikese savi, väikese tainarulli ja paar vormikest kätte. Minul oli nii rõõmus meel vaadata kuidas ta tegi järgi kõik mida teised ees tegid ja selle vaatepildi käigus ei suutnud ma ise midagi teha... lihtsalt imetlesin seda väikest ajalikku tirtsu. Lõunapausi ajal proovisin teda magama saada, et saak ise ka midagi selle savitükiga korda saata aga ega see uni ei tule kui on nii põnev tegevus pooleli. Jalutasin oma tund aega mööda männimetsa ja jää või ise enne magama aga Freia-Mia ei kavatsenudki magama jääda. Polnud midagi parata, tuli tagasi tuppa minna ja temaga koos voolida. Eks see tegevus oli pisut keerulisem ja võttis rohkem aega ja aegajalt tuli uuesti siluda kannu detaile, sest ühed väikesed näpud jõudsid igale poole.
  Kuna voolimise protsess oli pikk ja savi kippus liiga kuivaks minema siis sai pritsida vette peale, et ei tekiks pragusid sisse. Loomulikult oli ka Freia-Mial vaja oma tükikesele vett peale pritsida ja see saviplöga oli väga vahva tema arust. Jällegi minu tegevus häiritud kuna Freia-Mia hakkas ühele vanaemale seletama seal kuidas saviga tuleb voolida. Oma pudikeeles muudkui seletas ja seletas ja käed muudkui voolisid savi. Vahepeal muidugi pidi väikese ampsu ka tegema sellest savitükist. Klassikaline vaatepilt nägu ja käed savised.
   Päev oli pikk, kann sai ka valmis ja õpetaja Maria tõi kaksikud poisid ka kohale... siis läks alles õigeks peoks, Freia-Miale meeldivad väga teised lapsed ja nii tore oli neil omavahel omas keeles suhelda. Üks poiss võeti korraks seltskonnast ära, mille peale Freia-Mia hakkas kõva häälega nutma. Sama oli ka ära minemisega, selline nutt lahti, et enam ei saanud beebidega koos olla... võta või kaksikud koju kaasa.
  Nädala pärast saab uuesti minna ja üle glasuurida teekann. Peale mida on plaanis hakata teeõhtuid korraldama, sest kann on suur ja selle tühjendamisega jääme meie Freia-Miaga hätta.
 vanaemaga mingit plaani pidamas
Freia-Mia kuulab hoolega mida õpetaja Maria räägib