Kertukese blogi

neljapäev, oktoober 04, 2007

Empuria trip

Nagu eelmine aasta nii ka see kord planeerisin suve pikendada. Jällegi ette võetud lennureis Hispaaniasse, vana hea tuttav koht: Empuriabrava. Plaan oli korralikult hüpata see aasta veel. Nii ta läkski, plaan sai teostatud.
Elamine oli seekord pisut mugavam, rentisime korteri ja täitsa mugav. Elupaik asus ranna ääres. Kasutada oli bassein, väga külma veega. Polnud hullu, ei häirinud see külm vesi sugugi (päike oli ju soe). Kuigi päikesevõtu reis seekord ei olnud.
Esimesel päeval siis sai ennast klubisse sisse regatud ja oma kindlustused ja muu nodi korda aetud. Hüppeplaaniks oli siis pisut ennast soojaks hüpata ja edasised plaanid olid lahtised.
Ilmad olid mega ilusad siis otsustasime harjutada wingsuidi hüppeid. Nii saigi tehtud. Kolmekesi sai pusitud selle kallal ja lõpuks siis olu tulem ka olemas. Kahese grupiga on täiesti võimalik püsida kõrvuti ja isegi käest kinni saada. Täis töö päev oli see wingsuidi päev. 6 hüpet, pole paha. Järgmine päev muidugi see 6 hüpet andis tunda. Hommikul oli ilm täiesti pekkis (madalad pilved). Seega võeti vastu otsus, et minna lõbustusparki. Umbes 100 km Barcelonast lõunasse - PORT AVENTURA. 2 erinevat parki siis samas kohas. Veepark ja karussellid. Veepark jäi plaanist välja seekord....
PORT AVENTURA
Cool koht, nalja sai nabani. Esimeseks atraktsiooniks oli kohe väga vesine. Sekundiga läbimärg. Hoolimata sellest oli ikkagi lõbus, kuna ilm oli soe ja kerge jahutus kuluski ära. Väga lahe vaatepilt oli muidugi see kui esinesid Tahiti stiilis tantsushow.Oli mida vaadata, tantsutrupp avaldas muljet. Sealt sain siis ka väga rikkaliku pildigallery. Kolades mööda karusselle, lendas päev linnulennul õhtusse. Omaette vaatamist pakkus ka muidugi "mullimees". Mees kes tegi seebimulle, kuhu ta ise sisse ära mahtus. Kuigi see aasta on juba viies erinevas lõbustuspargis käidud, ei tundu veel küllalt saama. Need on nii lahedad kohad, kus aega veeta. Port Aventuras vedas meil igati. Õnneks oli juba sügis, lapsed koolis ja kohe palju lahedam oli see käik. Võrreldes suvega, sai ikka järtsudes seista palju rohkem (rekord aeg: 2 ja pool tundi). Üle poole tunni vist ei pidanud seekord kuskil seisma. Plussiks oli muidugi veel see, et külastasime nädala sees seda kohta. Silmailu pakkus muidugi veel see pisiasi, et kogu park oli kaunistatud Halloweeni temal. Ämblikuvõrgud, ämblikud, nahkhiired, luukered ja kõrvitsad olid igal pool. Park koosnes siis veel erinevatest teemadest, see et mitu küla oli sinna ehitatud.
Esimene oli selline DZUNGLI moodi kohake, kuis oli palju vesiseid atraktsioone. Metsik loodus: palmid, bambused jne. Järgmisena oli HIINA KÜLA, hullude atraktsioonide ja hiina müüriga. Hiina küla lähedal olid lahtiselt ringi jooksmas ka jänkukesed, nii nummmu. Pakuti hiinatoitu ja loomulikult õlut suuremates kogustes. Jõudis järg METSIKU LÄÄNE kätte. Vägagi ahvatlev kauboide küla. Kogu omas hiilguses: saloonid, hobuste vankrid, lasketiir ja poomispukk. Metsikus läänes oli siis rõhku pandud atraktsioonidele mis liikusid mööda raudteed. Super lahe oli seal ringi sõita. Viimane küla oli siis kanjonite päralt. Metsikud kosed voolasid jõgedesse ja kui sa sealt alt läbi sõitsid, said vee kaela. Kerge värskendus kulus ära küll. Shoppingute ala oli siis moodustunud SADAMALINNAKS, sealt leidsime siis hulga poode, restorane, hotelli ja lihtsalt olemise ala. Seega territoorium oli väga suur ja huvitav, kogu päev seal ringi liikuda - oli väsitav. Õhtuhämaruses algas tagasitee koju (Empuriasse). Kokkuvõtteks: mulle meeldis seal väga. Oleks veelgi kauem seal olnud, aga park pandi kinni. Kuigi netist sai vaadata, et on avatud kuni ööse kella kaheni, visati meid seekord välja juba kell 8. Ju siis on kellaajad kas nädalavahetusel või suviti teised.
...Järgnevatel päevadel sai siis tegeletud põhiülesandega, sellega mille pärast me siin oleme. Ei jätkunud kahjuks kauaks seda rõõmu kui tuli koohale mega tuul. Igasugune hüppamine oli peatunud. Otsustasime ette võtta siis jälle ühe tripi Barcelonasse. Minu soov oli külastada loomaaeda. Nii ka sai plaan tehtud. Grupid jagunesid kaheks, kes linna kolama ja kes loomaaeda.
BARCELONA ZOO.
Elamus mis sugune jälle, olen juba selline loomaarmastaja - mis siin ikka teha. Loomaaed oli territooriumilt väike aga liigirohke. Sattusime parajasti peale
lõunasööki sinna ja loomad enamus magasid. Mida päev lähemale õhtule jõudis, seda rohkem loomad liikuma hakkasid. Eriti ilusad oli lõvid...pildid super ilusad. Loomaaia külastus oli siis 4 tundi pikk, kuna ma suutsin ikka mõne puuri ees passida oma 20 mintsa. Nu oli ju vaja juttu rääkida seal loomadega. Mõningad pildid teha (umbes 250pilti). Haruldaseks vaatepildiks oli olnud valge gorilla "Snowflake" aga kahjuks on ta surnus ja meie ei näinud teda. Vist suri 2003 aastal. Aga väikesed gorillabeebid olid väga armsad ja lõbustasid külastajaid oma olemasoluga. Loomaaia poest olin sunnitud ostma paar postkaarti, kuna ei pääsenud delfiinide juurde ja pilti oli ju vaja. On ka postkaardi kujul olemas "Snowflake" ja tiiger. Tiiger oli nii rahutu, et ei saanud teda pildistada. Selleks korraks oli loomaaias käidud ja veel viimased tunnikesed võimalus veeta kesklinnas. Linn oli rahvast täis ja sebimist oli palju. Keset tänavat müüdi kõike, eriti palju pakuti seal papakoisid, kanu, pardipoegi ja pisikesi jänkukesi. Kojusõit oli jälle pimedas, polnud hullu midagi.
...Sai jälle tegeletud põhitegevusega ehk hüppamisega.
Nagu enne mainitud tegelesin mina wingsuidiga. Hommikul vara alustades, oli lootust saada palju hüpata. Aga kahjuks tuul rikkus koguürituse ära. Maapealne tuul oli vägagi norm aga üleval - hoopis risti ja mega suur. Seega see hüpe wingsuidiga läks pisut p*****. Maandusime väljaspool lennuvälja. Tuldi õnneks järele. Nu ja lõpuks tõusis ka tuul maapeal ja üritus pandi standbysse.
Ega siis ükski reis ei möödu ilma mõne kohaliku klubi külastamiseta.
CLUB PACHA
Üks ülemaailmse klubide keti filiaal. Peaklubi on Ibizal. www.pacha.com
Lahe koht, avati kell 12 öösel ja algul oli rahvast piinlikult vähe. Mida õhtu edasi seda rohkem rahvast tuli. Mõne tunni pärast oli see puupüsti täis ja tantsida sai palju. Muusika oli hea DJ andis endast parima. Ürituse pealkiri oli "Dream Ibiza", siis oli ka oodata mingit showd. Nii oligi, lavale tulid LIBLIKAD. Tädid ja onud olid grimeeritud liblikateks: teravad kõrvad, tiivad ja kõik sinna juurde kuuluv - ühesõnaga perfetto. Klaabis sai tantsitud kuni hommikuni, kell 4 hakati ennast kodupoole liigutama. Vinge koht jällegi...
Kogu reisi vältel sai õhtuti söömas käia restoranides, lemmikuks kujunes hiinakas. Toit oli seal maitsev, teenindus meeldiv ja polnu ka väga kallis. Restoranide valik oli ikka väga suur ja mitmekesine. See suur söömine muidugi tähendab kodus range reziimiga dieeti.
Nii me siis veetsime 10 päeva soojas, päikest ei olnud eriti aega võtta aga ringi ai käidud küll. 100% puhkus.
Empuria-21-09-01-10-2007
Port-Aventura-25-09-07
Barcelona-Zoo-28-09-07