Kertukese blogi

pühapäev, aprill 06, 2008

nüüd on see lõpuks tehtud

Eneseharimise programmi raames sai langetatud otsus: läbida Bodypump treeneri kursus. Algul pani ikka mõtlema, kuna kursuse hind oli ligemale 6000.- Päris kopsakas summa, aga otsus langes kursuse kasuks. Läbirääkimised toimusid ka klubiga, kus oleks hiljem soov jätkata oma treenerikarjääri. Ka sealt poolt tuli positiivne vastus. Mis siis ikka kui kursustele.
Reede hommikul astusin vapralt loengusse. Loeng algas hommikul kell 9:00, esimesena oli päeva soojenduseks ja meeleolu loomiseks üks korralik trenn. Trenn toimus kava BP64 järgi. Nagu alati, täisraskused ja esitada väljakutse. Peale tõhusat trenni algas teoreetiline osa, jutt oli huvitav ja kasulik. Peagi jõudis kätte ka lõunasöögi aeg. Selleks oli aega täpselt 1 tund. Söögikohaks oli TTÜ kohvik. Kui juba 5 inimest olid oma toidud tellinud, siis jooksis köök omadega rappa. Mina sain oma pelmeeniportsu kätte 5 minutit enne söögipausi lõppemist. Vat see oli kiire lõuna. Tunnis olles mälusin veel viimaseid pelmeene, mis olid kurku kinni jäänud. Koheselt algas ka harjutuste aeg. Täis kõhuga oli seda päris piin teha. Aga sai tehtud. Päeva lõpuks loositi kõigile välja track, mida laupäeval esitada. Seekord naeratas mulle õnn, sain väljaastekükkide loo. Kerge koreograafia ja igati mõnus lugu. Kell 17:30 sai lõpuks koju. Kodus siis põhitöö alles algas. Kodune harjutamine, lugematuid kordasid sai kava läbi tehtud ja ikka suutsin ma kiiremini oma kükid ära teha. Loobusin õhtusest treeningust ja otsustasin hommikul varem ärgata ja uuesti algust teha. Nii saigi tehtud.
Laupäeva hommikul sujus kogu kava palju paremini. Trenn algas 9:30 ja koheselt siis selle õpitud kava esitamisega. Lõpuks, kui kord minuni jõudis, siis oli ikka päris väsimus peal. Jällegi sai pandud korralik raskus, et trenn oleks kasulik. Nii siis tuli ennast kokku võtta ja olla vapper. Peale kava ettekannet oli tagasiside. Vaatasime videolt oma sooritust. Instruktor andis soovitusi ja nõuandeid, et teha parandusi. Järgnes jällegi teoreetiline osa ja lõuna. Seekord oli pisut pikem paus ja söögiga läks ka pisut paremini. Teenindus oli kiirem. Kõht täis ja enesetunne oli hea. Kätte jõudis aeg, et oma vaim valmis panna millekski väga raskeks. Nimelt esitasime endale "väljakutse" suurtele raskustele. Kangile sai laetud uued raskused, nu ikka 2x suuremad kui enne. Rinnalt surumiseks oli 30 kg umbes ja kükke tegin umbes 47 kg. Päris läbi olin pärast. Peale suurt pingutust oli võimalus jälle tunnikese BP teha. Lihased olid päris läbi ja siis sai panna päevale pidulik lõpp ja korralikud raskused olid jälle IN. Kella 18:00 paiku koju ja uue õhtut sai sisustatud uue tracki harjutamisega. Seekord aga loosiõnn ei naeratanud. Sain õla loo ja päris raske oli. Korduseid oli palju ja muss kiire. Lükkasin lõppviimistluse jälle hommiku peale.
Pühapäeva hommikul kukkus jälle kuidagi paremini välja. Selge peaga on alati asjad teisiti. Kell 10:00 kohtusime jälle treeningsaalis ja nagu alati startisime meeldiva BP treeninguga. Lihas oli päris kange veel eelmisest päevast. Aga see ei takistanud trenni tegemast. Minu ettekande kord oli lõpus ja rahvas väsinud, seega päris hea võimalus motiveerida teisi. Jällegi oli tagasiside video vaatamisega. Esitused lähevad aina paremaks. Pikalt sai oldud jälle loengus ja peale minilõunat saime veel korra ette kanda oma kava. Selleks hetkeks olid juba kõik väga väsinud ja endalgi oli raske. Kiire tagasiside ja kola kokku. Seega võin öelda, et olen 1 sammu võrra jälle lähemal oma litsentsile. Suur töö on veel ees.