Kertukese blogi

kolmapäev, juuni 10, 2009

viimased killud veel vaja kokku koguda

juttu on olnud kasulikest sooritustest ja ka pisut vabaaja veetmis aktsioonidest. Nüüd siis on järjekord jõudnud rubriiki "saun"
Esimene õhtu saunas istuda oli päris hea peale pikka väsitavat hüppepäeva. Inimeste paigutus saunas oli järgmine
3. riiul - eestlased ja soomlased
2. riiul - mõningad rootslased
1. riiul - Aafrika, sorry itaallane
peale seda liigitamist ronis vapper mees üles 3. riiulile ja mängis vaprat. Sauna temperatuur ei olnud küll märkimisväärselt kuum, umbes 60 kraadi.
"helikopter" - see on saunas teostatav atraktsioon. Üks seisab keset sauna ja keerutab peakohal saunalina. Enne seda tuleb visata leili ja siis õhk liikuma. Peale mida vapper itaallane oli jälle 1. riiulil. Kuigi pärast eelviimast õhtut sai itaallane patenteeritud sauna kõlblikuks, aga sellest hiljem.
"moose" - nagu kõik teavad, et tegemist on põdraga. Selle jutu pajatasid meile kallid põhjanaabrid Soomest. Lähemalt ma seda seletama ei hakka, kuna mina selliseid sõnu välja öelda ei saa. Minu rikutuse tase on küll kõrge aga ikkagi... mõningad märksõnad siiski: Ninaauk, keel, külmetushaigus jne....kes teab see teab.
"võta kurki" - olles saunas terve karjaga, ütleb üks rootslane kõva häälega üle kõige: "võta kurki!". Olin vist ainuke kes sai aru sõnadest aga ei osanud võtta seisukohta istekoha suhtes. Hakkasin siis lähemalt asja uurima. Selgus see, et Tuuker käis sügisel Rootsis ja õpetas rootslasi viina jooma ja sakuskaks hapukurki sööma. Väga hea õpe või hoolikad õpilased.
"Tiramisu" - saime õppida kuidas tehakse ehtsat Itaalia Tiramisut. Koolitajaks oli coach Itaaliast ja koostisained ka originaalid. Aitasin kaasa munade eraldamisel. Pidin eraldama kollase valgest ja kui oleks kollase valgega segamini ajanud siis minu karistuseks oleks olnud avalik hukkamine. Minu õnneks sujus kõik hästi. Kui Tiramisu valmis oli siis pidi seisma külmas 24 h.
"sinised käevarred" - ega väga lihtne põhjus. Exitite välja tõmbamisel rippus ühe käe otsas Rootslane ja teise käe otsas itaalllane. Sinikaid oli palju ja laupäeva lõunaks oli olukord selline, et ma olin nii haige. Kõik mu liigesed ja lihased olid päris kanged ja vajasin puhkust ja rahu.
"viht" - traditsiooniline kaseviht ja nalja kui palju. Esimese demo tegime Volli peal ja peale mida võtsime ette Itaallase. Sai teine pehmeks viheldud. Peale mida ta ka ise tunnistas, et päris hää tunne oli peale vihtlemist õues olla. Terve maja sai täis aetud värsket kase lõhna ja rahvas oli rahu. Peale väikest pausi läksime sauna tagasi ja avanes naljakas vaatepilt. Mingi tädi keda me hüüdsime "integreeruvaks Euroopaks" istus laval ja peksis ennast kaserootsudega. Nalja jälle nabani.
"kaalimado" - vist on viimane "pärl" laagrist. Tädi kes kandis salatirohelisi riideid, rohelised küüned ja kogu kama komplekt oli ka roheline. Tema vormikas keha andis ka selle täissöönud ussikese mõõdu välja. Tema varju pakkimise kunst ei kannatanud mingit kriitikat. Isegi kohalikud hoidsid pead kinni. Pakkimiskomplekti kuulusid: kõrvaklapid, põlvekaitsmed, valged kindad ja roheline lendav vaibake....