Kertukese blogi

pühapäev, november 21, 2010

Kohalikud pulmad

Kohalik afgaani mees võib omale võtta 4 naist ainukene tingimus on see, et ta jõuab neid kõiki ülevalm pidada.
Pulmi peetakse suurtes „Wedding hallides“. Need on traditsioonilised pulmapidamise kohad, kus organiseeritakse kogu pulm otsast lõpuni ära ja võetakse selle eest hunnik raha. Üks pulm läheb maksma 20-30 tuhat dollarit. Seda summat kogutakse kokku aastaid ja see kulub üldiselt pruudi vanematele pruudi eest maksmiseks kuni siis pisiasjadeni välja. Abielluda saad siis kui oled tõestanud, et suudad oma naisele pakkuda head elu. (arvestades seda, et afgaan kes töötab lennuväljal saab palka umbes suurusjärgus 400-700 dollarit. Samas kohalik politseinik kes tänaval töötab saab palka 100 dollarit kuus, aga teevad meelsasti seda tööd kuna seal on võimalik võtta altkäemaksu). Pulmakinke ei toodud. ---edaspidisel täiendamisel---

Kohaliku pulma kogemuse ühelt toredalt eesti mehelt.
Külalisi oli pulmas umbes 800. Pulma peeti 2 saalis, ühes olid naised ja teises saalis olid mehed. Peigmees oli pruudiga naiste poolel ja teatud ajal mees tuli meeste poolele.
Pidu algas tantsu ja bändiga. Söögilauad olid tühjad. Kui oli piisavalt tantsitud, siis kelnerid kandsid ette toidu. Toitu oli nii palju, et laud oli lookas. Vaagnad laoti üksteise peale püramiidi. Peale suurt söömist hakkas tantsupidu jälle peale.
Enne pulmi peab peigmees pruudile ostma kuldsõrmuse igasse sõrme. Paar piduliku kleiti ja suurejoonelise pulmakleidi ja veel ühe peenemat sorti kleidi.

Üks kohalik hakkab varsti abielluma, tänaseks paevaks pole ta oma tulevast abikaasat veel reaalselt näinud. Enne kihluspidu saadeti foto. Kihluspeole tüüp isiklikult minna ei saanud teatud põhjustel. Koht olevat liiga ohtlik olnud. Valjavalitu on 15 aastane. Nagu ma aru sain, siis on sellel kutil päris hästi läinud, et oma tulevast naist on fotol näinud.
Algul pakuti talle pere vanimat tütart, aga talle vanim tütar ei olnud meeldinud, anti talle võimalus kosida pere noorim tütar. Nagu öeldud naise valimine käis foto järgi, seega ma arvan, et ta ikka veel ei ole kindel mis talle pakuti.

Naistega on veel selliselt, et tavaliselt isegi parim sõber pole näinud sõbra naist.

Küsisin, et kas nad võivad abielluda lääne päritoluga naisega. Kui usk on moslem, siis ei nähta selles probleemi ja samuti ka võib kohalik naine omale lääne päritoluga mehe võtta.