Kertukese blogi

esmaspäev, juuni 25, 2012

Jaanipäevaks kõrgeks kasvanud on rohi,

See aasta oli enne Jaanipäeva täiesti ideedeta olukord. Lõpuks siis sai istutud autosse ja põrutatud lõunasse ja seda väga lihtsal põhjusel... Tallinnas sadas vihma ja mitte vähe. Sõitsime autoga ringi ja vaatasime kuidas maakohtades elukene käib. Lõpuks kui tuttu läksime oli kell 4 hommikul. Pühapäev oli väga vahva kuna külastasime sellist kohta nagu loomaaed. Lõuna Eesti metsade vahel asuva Jaaniratu talu http://jaaniraotu.ee/. Sealne loomade valik oli ikka meeletult värvikirev.
Papagoi majas olid nii armsad tibukesed, et oleks kohe omale tahtnud võtta kõik. Ühes puuris tahtis papagoi omistada miniatuurse tuvilaadse linnu muna, peale seda tekkis minul paanika, et minilinnud tahavad varastada papagoi muna.
Eriti ilus oli kuldfaasan oma värvida ja graatsilisusega. Jaanalinnu kõrval olin muidugi mina miniatuurne. Leidus veel kitsekene, kellel on kihvad - aga liha ta ei söö. Eriti mõnad olid jänksud, neid jooksis igal pool ringi ja meeletult palju urgusid oli kaevatud maasse.
  
Peale taluloomaaeda liikusime edasi järvede äärde ja kaardistasime ära mõnusad telkimiskohad. Väga ilus oli keset sood asuv päikeseloojangu  metsamajakene.

Pikk teekond koju oli väsitav. Kokku tuli siis 700+ natukene veel km.