Kertukese blogi

esmaspäev, mai 05, 2014

kuidas jänes voodi alt kätte saada

Olen mina köögis ja valmistan kõrvitsa püreesuppi kui kõik on järsku toas nii vaikne. Midagi on teoksil.... lähen ja uurin asja lähemalt. Freia -Mia istub magamistoas voodi ees põrandal maas ja laotab Lambasalatit põrandale. Polnud kahtlustki miks ta seda teeb, jänese puur oli lahti ja Nupsik kuskil väljas (voodi all). Kuna Freia-Mia on Nupsikuga väga hea sõber, mida muidugi Nupsik hinnata ei oska, siis tahab Freia-Mia aeg-ajalt (alati) teda paitada. Aga ega jänes loll ei ole, ainuke koht siin ilmas on voodi aluna kus on turvaline olla. Loomuikult eiole ka laps loll, et ei tea kuidas jänest voodi alt kätte saada. Freia-Mia võttis jänese puurist salatilehed jaläks puistas need voodi ette maha ja ootas milla jänes sööma tuleb. Kuna jänes on kordades kiirema reageerimisega siis kätte ta teda ei saanud... plaan B. Tuleb jänesele voodi alla ise järele minna. Nii ta siis sättis ennast ka voodi alla. Aga oh häda, voodi alla sai aga enam ei oska sealt välja tulla. Päästeoperatsioon kuidas laps voodi alt kätte saada. Õhtuks oli ka see selge kuidas sealt alt välja tulla. Nüüd pole midagi muud kui mopid Freia-Miale külge ja voodi alla tolmu pühkima.
Paar päeva varem proovis Freia-Mia muidugi ise jänese puuri minna. Puuri uks on 25x25 cm suur ja proovis jalad ees sinna sisse mahtuda.


Ntukene ka kunsti tänases päevas. Minu väike Picasso. Hea meel selle üle, et lapsel on lahtine käsi ja meeldib tegeleda loovate asjadega. Ei tea kust ta selle küll pärinud on?????
Freia_Mia joonistas näpuvärvidega tausta ja mina visandasin sinna juurde rohelisega varred ja lehed ning kollasega täpikesed ja kahepeale saimegi pildi nimega "sinililled". Hiljem ka siis akvarellidega katsetused.