Kertukese blogi

pühapäev, oktoober 04, 2009

10h Soomemaad 20 km jalgsi











Eile sai veedetud terve päev Soomes. Seda oli küllalt...üle pika aja.

Hommikused seiklused algasid sadamas. Lunastades oma broneeringut, teatati meile lõbusalt, et piletid on 31.10 mitte 03.10 - MINA EI BRONNINUD!!!

Polnud hullu saime ikka laevale ja jätkasime teekonda. Kella 8 paiku hommikul ilm suhteliselt s¤¤¤ ja külm. Hommikune päike hakkas just tõusma ja valgus väga hea pildistamiseks.

Soome jõudes pilvitu taevas ja 10 kraadi sooja. Ideaalne jalutuskäigu ilm.

Eurode vahetamine polnud ka teab mis lihtne. Soomes tahtsid nad saada 1 euro eest 17 krooni - mõttetu.

Külastasime SeaLife akvaariumit - võrreldes Hispaania ja Itaalia samalaadsetega oli see ikka lahja küll.

Saime kokku veel Villuga ja kruiisisime edasi. Heureka külastus oli üks väsitavamaid. Rahvast oli palju ja igasugu eksperimental katseid teha kulus aega ligemale 2h. Ostsime Helsinki kaardi ja sellega saime kõik ühistranspordi tasuta ja mõnes kohas veits ka allahindlust.

Loomaaeda ei jõudnud kuna see oli juba kinni. Kaubanduskeskuste külastus oli ka selline pealiskaudne.

Aga selle eest pakkus palju nalja saar, kus elab palju oravaid. Ja need oravad on ikka täiesti nahaalsed. Vähe sellest, et on pandud terve mets täis "oravalõkse" - uuuuuuups - söögimaju, söövad nad sind paljaks. Kaasa oli mul võetud sarapuupähkleid. Loomulikult enda otstarbeks. Sel momendil otsustasin neid jagada oravatega. Ma ei jõudnud kotist pähkleid väljagi võtta kui tüübid mööda jalga üles ronisid juba. Lõpuks andsin siis selle pähkli, aga väike ahnepäits ei kavatsenudki ära minna ega sööma hakata. Toppis pähkli põske ja kerjas teist ka. Sai oma teise pähkli kätte ja alustas nende matmist. Super julged ja armsad. Lõpuks oli oma kümmekond oravat minu läheduses ja norisid pähkleid. Mõni tüüp ronis ikka lausa õla peale ja taskusse - teadis küll kust võib leida söödavat. Tüng - pähklid olid teises taskus ja lukk kinni.

Viimase külastusena võtsime ette Birdmani poe. Proovisin erinevaid mudeleid teksaseid ja isegi meestekaid. Meestekate eelis oli puhtalt see, et olid nööpidega. Kahjuks nii suurt Ääsi mul ei olnud, et nad parajad oleksid. Seega jäin naistekate juurde. Lisaks juhtus olema ka veel minu number kapuutsiga pusa ja ei suutnud seda ostmata jätta. Nüüd on mul talveks kogu kollektsioon olemas ja valmis seda nõmedat külma trotsima.

Tagasitee üle mere oli keset pikka pimedust. Ilm oli muutunud külmaks ja vihmaseks. Jah ega see tali taeva ei jää.