Kertukese blogi

neljapäev, detsember 03, 2009

....ütles, et saagu valgus ja valgus saigi.

Nii juhtus Sädeme tänaval.

Päris algusest alata, siis oli asi sedasi...
Lambid tänava valgustamiseks olid olemas arvatavasti enne onni. Kuni tänaseni ei olnud mingit märki sellest, et need ka kunagi valgust näitama hakkavad. Aga oh ime, tänav on valge...

Kogu selle tänava ümber on käinud tõsised lahingud - õnneks minust on need valutult mööda läinud.
Viimane versioon oli see, et need lambid ja pool tänavat (sissesõidu algus) kuuluvad arendajale kes ehitas 4 esimest maja. Peaks tema selle valgusvärgiga tegelema, aga kuna me ka seda sissesõitu kasutame, siis peaks vist nagu kõik maksma jne.

Ühel ilusal päeval hakati ehitama uut maja tühermaale ja tundub, et reklaamiti välja valgustatud tänav. Tänu sellele hakkasid asjad liikuma. Mingil varahommikul oli näha mingit onklit, kes lambipostide kallal nokerdas. See selleks...vaikus pärast seda ja tulemit NETU.

Järgmine samm - foobikust naaber hakkas moodustama MTÜd, et saaks valgustid tööle. Selgus veel tõde, et naabertänavalt tulev elektri kaabel, mis asus naabri krundil tänavakivide all oli katki. Seega valgustite omanik tahtis üles võtta naabri kivid ja juhtme ära parandada...aga kivide tagasipanek polnud tema asi enam. Loomulikult ei lastud sellisel asjal juhtuda.
Naabri MTÜ loomine ei edenenud, kuna saatis kõikidele majale ilusa pika eestikeelse kirja...
Vastukaja ei tulnud üldkoosoleku kohta kuna 75% elanikest on venelased.

Täna hommikul läksin bussile siis oli tänav endiselt kottpime. Olen juba selgeks saanud raja, et porilompidest mööda astuda ka pimesi.

Õhtul töölt tulles oli tänav kuidagi imelik. Lambid põlesid ja harjumatu on tulla koju kui on valgus. Kell on 23:07 ja lambid ikka näitavad valgust... huvitav kauaks!!!