Kertukese blogi

teisipäev, veebruar 23, 2010

Käisin külas Roorsi Kunnil





Tüüpiline kruiis. Õhtul laevale...pidu kestis kuni hommikutundideni...rootsilaud hommikul...linna...kiirelt laevale tagasi...väike uni enne õhtut...ja...pidu.
Reede oli päris külm ja tuisune ilm, põgenesime kiirelt ummikutest ja täis tuisanud linnast laeva. Ega sealgi polnud rahulikum. Esiteks oli piletite kassas selline järjekord, nagu "viimne päev" oleks tuleku ja laev oli rahvast täis.
Laev surus ennast läbi jäätunud vee hirmsa raginaga ja see tekitas minus imelikku tunnet. Selline tunne oli, et kohe...kohe läheb laev katki.
Õhtune show oli päris lahe, aga vaatasime seda seekord telekast. Einestasime pisut suupisteid ja maitsesime head veini.
Hommikul oli raske ärgata, kahjuks ei lastud meil väga kaua nautida hommikust ärkamist. Hommikusööki ei pakuta ju lõunani ja enne linna minekut oli kasulik pisut keha kinnitada.
Ilm oli ikka kole küll, tuiskas ja sadas lund. Pakane näpistas korralikult tänu tugevale tuulele. seega otsustasime kasutada metrood. Kuna sentigi kohalikku raha ei olnud, siis algas kogu seiklus. Pileti automaat, kus sai maksta VISA kaardiga, mitte ei toiminnud. Piletimüüja ei võtnud kaarti ja suunas siis ühte ajalehekioskisse piletit ostma. Õnneks toimis ühe otsa pilet oli 30 kohalikku. Linna kaart mis sai laevast kaasa haaratud oli tundmatus keeles ja kohe üldse ei saanud aru kus on vanalinn. Võtsin julguse kokku ja küsisin kohaiku käest, millises peatuses on vanalinn. Lõpuks kui vanalinn oli läbi käidud ja loss vaadatud, siis olin nii külmunud, et ainus soov oli saada laevale sauna.
Laevale pääses alates kella 13:00st alles, seega pidime veel aega parajaks tegema. Sõitsime metrooga pisut tagasi Commercial Centre´sse ja soov oli leida mõnda kohvikut, kus saaks tilgake sooja teed. Lausa hämmastava panev vaatepilt...kogu suure jalakäijate tänava peale leidsime 1 kohviku. Kohutav...Eestis on terve linn täis ridamisi kohvikuid.
Laevale jõudes olime nii väsinud ja külmunud, et tuli leida koht kus saab sooja. Saunad hakkasid tööle alles kella 18:00st ja kõik vaba aja veetmis kohad olid suletud. Ainuke koht kus võimalik sooja leida oli Fast Food ja seal sai ka sooja sööki alles kella 17:00st. Polnud hullu kallasin 3 tassi teed omale keresse ja kiirelt tuppa sooja teki alla.
Äratus oli kell 17:45 kui laeva kõlarites malbe naishääl tutvustas ohutust laeval. Laev hakkas jällegi elama, koridoris oli kuulda liikumist ja meie lärmakad naabrid juba jälle pidutsesid. Õigemini lärmasid nad kogu kruiisi.
Shoping laeva poes ja siis sööma. Tankisime ennast ikka korralikult silmini täis, et oleks mida salsat tantsides alla raputada. Päris lahe oli tantsida...ei mäletagi millal sai salsat tantsitud. Seekord vaatasime showd muidugi laivis. Mulle meeldis, ka seekord olid kostüümis super lahedad ja jäin väga rahule.
Öö oli jällegi jää kraapimise hääli täis. Kõigutas ka päris korralikult.
Hommik tuli kuidagi kiirelt, ilm Tallinnas oli pisut parem kuid siiski külm.