Kertukese blogi

neljapäev, juuli 22, 2010

pesukaru pesupäev


täna tundus ilm olema jahe, päike oli 90 % tolmu taha peidus, mis meil täna siin kogu õhku reostas. Toimu õhus nii palju, et väga nähtavust ei olnud, seega kukkus läbi minu plaan veeta hommikupoolne aeg päevitades.

Haarasin oma mustapesu koti mis oli 4 päevaga täitunud ja liikusin pesula poole. Sorteerisin pesu järgmiselt: vorm, voodipesu ja sokid läksid pesumaja. Valged T-särgid, aluspesu ja rätikud ise pesemise masinasse. Lisaks siis veel värviline aluspesu, trenniriided ja jooksujalanõud kolmandasse masinasse.

Pesumaja pesuga oli lihtne, andsin koti ära ja kolme päeva pärast lähen järele. Ülejäänuga pidin ise majandama.

Iseteeninduspesula - 6 pesumasinat reas ja mille peale on asetatud siis kuivatusmasin ja selliseid putkasid on umbes 6. Väga lihtne see olema ei saanud, kuna üle ühe pesumasinatest on "out of order". Nillisin siis nii kaua kui keegi suvatses oma pestud pesu välja võtta ja masina vabastada.

Palju oli ka selliseid masinaid, mis oli juba ammu oma pesemise lõpetanud aga ootas oma hooletut peremeest, kes märja pesu paneks kuivatisse. Peremees vana suller on muidugi läinud shoppama px poodi ja teised siis oodaku. Ega siis midagi, otsisin ühe tühja kuivati ja loopisin kogu selle masinatäie kuivatisse. Eesmärgiga, et saada oma pesu masinasse. Minu õnneks vabanes ka teine masin ja ma sain 2 masinatäit samaaegselt tööle. Tundsin ka piinlikkust pisut kuna minu pesumasinatäied olid 2 T-särki ja pisut aluspesu, samas kui ma oleksin mahutanud sinna terve oma kaasavõetud riidevaru. Üldiselt pesumasinad olid väga suured.

Pesemisprogrammiks valisin kiiremat sorti programmi ja siis asusin kellalt aega võtma kui kaua peseb 1 masinatäis. Kulus umbes tunnike ja 30 minutit kuivatamise peale.

Oma väärtuslikku aega sisustasin raamatut lugedes ja meeletult higistades. Kui tulikuum pesu oli kätte saadud suundusin oma jahedasse tuppa ja kallasin 1l vett omale sisse. Nüüd siis pesu puhas,kuiv ja kapis. Kuni järgmise korranu....