Kertukese blogi

teisipäev, november 23, 2010

toitumisharjumused Afgaanis

Sealiha nad üldiselt ei söö. Põhjus pidi selles olema, et sealihas olevat mingi bakter sees, mis tapab su ära. Mitte koha vaid aegamisi ja vaikselt see bakter paljuneb su sees ja siis sured maha.
Sool toidus.
Kohalikud kasutavad soola oma toidus palju. Isegi granaatõuna koorivad ära, asetavad taldrikule kuhja ja siis raputavad soola peale. Sool tapab bakterid.
Lõunasöök kohalikus söögikohas. Mina eelistasin lambaliha ja sain ka sellise super maitseelamuse. Lammas oli väga hästi tehtud ja koos naaniga sulas see suus. Ja loomulikult sinna kõrvale veel küpsetatud spinat.
Maitsesin veel keedetud riisi millele oli sisse segatud rosinad ja riivitud porgand ning riisikuhja alla oli peidetud vasika liha, mis oli nii pehmeks keedetud, et sai lusikaga tükeldada.

2 Comments:

  • At 12:58 AM, november 25, 2010, Blogger taevavalvur said…

    jah eks soolal ole oma eesmärk... kui ikka liha tuleb päevi kaameli või eesliseljas transportida siis tuleb mehiselt soola kasutada. Lisaks vürtsid, kui hais juba ülepea ja maitse kah hapu raputatakse lihakänakas lisaks soolale ka vürtsiga üle ja maitseelamus missugune... küsi järgmine kord kui vana liha ikka on ja kui pole alla nädala laagerdunud päikese käes siis on liiga värske! Edu sulle seal võiduka lõpuni!

     
  • At 12:45 PM, detsember 04, 2010, Anonymous Anonüümne said…

    ma olen kindel, et seal on liha teekond veristamisest serveerimiseni lühem kui eestis.
    Ega nad liha kaamlite seljas pakistanist too :):):):)

     

Postita kommentaar

<< Home