Kertukese blogi

neljapäev, september 04, 2014

Murepilved paradiisis

Ei arvanud, et see aeg nii kiirelt kätte tuleb kui pean oma pisikesele tütrele seletama hakkama maailma asjade pisut kurvemat poolt. Ta on ju alles aasta ja 6 kuud, kas ta saab aru sellest mis ma talle räägin. Teema on juba tegelikult pikemat aega õhus ja olen sellele reageerinud vähese tähelepanuga, lootes et see on mööduv, east tingitud iseärasus, lihtsalt mingi kokkusattumus või midagi sellist. 
   Kodus pole olnud ka teemat ISSI, et ta teaks mis see tähendama peaks. Kas tõesti on nad nii taibukad, et on asju mis on sisse kodeeritud ja ei pea õpetama. Selle maagilise sõna tähendust pole ka mänguplatsil teiste lastega olles jutuks tulnud ega ka mängukaaslaste seltsis, kuid siiski on tal teada see sõna. Olen proovinud küsida ta käest, et mis see on? aga vastuseks on muhe naeratus, kallistus ja laiutab oma väikeseid käsi. 
   Need paar korda kui R on käinud last vaatamas ei ole kumbki tutvustanud lapsele teda isana. Lihtsalt on käinud paar korda üks onu kes on toonud kingituse ja suhteliselt kiirelt ära läinud. Külastused on olnud R poolt emotsioonitaud ja ükskõiksed, sellest tulenes ka Freia-Mia võõrastamine ja mitte just kõige meeldivam käitumine. Kuigi viimane kord köögiaknast lehvitas veel pikalt järgi ja oli pisut kurb, et vastu ei lehvitatud.       Köögiaknast lehvitamise "mäng" on üks kindlamaid asju kui mina või vanaema väljas on. Seda enam, et korteri aknad on kahele poole maja, siis tuleb ka teisest aknast lehvitada. 
   Huvitav oleks teada, mis laps tunneb ja mõtleb selistes olukordades. Seda tean, et tänane öö oli teistsugusem kui eelmised. Freia- Mia magas sügavalt kui järsku hakkas kätega lehvitama ja kõva häälega naerma ning hõikas ISSI,ISSI ning naeris laginal edasi. Korraks mõtlesin, et ta on üles ärganud keset ööd. Panin tule põlema ja veendusin, et ta siiski magab väga sügavalt. Võtsin ta kaissu ja magasime edasi. Ma ei teagi kuidas käituda ja mida edasi tegema peaksin. Kuidas talle seletada seda isa teemat? Kuidas talle läbi lillede seletada, miks isa teda ei taha ja teda vaatamas ei käi? Kas ta saab aru sellest teemast? Kas see ei ole talle mitte liiga karm tõde? Või kas ta üldse peaks teadma midagi? Kas ma peaksin lihtsalt seda teemat ignoreerima, vaikima ja varjama? 
Kui kellegi on anda nõu selle teema kohta või mõni idee siis ootan huviga.