Kertukese blogi

esmaspäev, juuni 18, 2007

Grillfest....ja ujumine


Laupäeval toimus Türil "Grillfest", aga mitte selle pärast ei saanud sõidetud keset Eestit. Loomulikult ikka hüppamise pärast. Hüppepäev algas seekorg väga hilja minu jaoks ja lõppes väga vara....aga miks, sellest lähemalt.
Hommikul oli vaja ju osta kiiver minu esimeseks mootorratta sõidutunniks. Kuna pood avati alles kell 11.00 siis tuli linnas aega parajaks teha. Nagu ikka hommikusöök Järve Selveris...pannukad maitsesid hääd, aga liiga palju oli...Peale mida kohe kiivri poodi, no ega see väike pea on ikka nuhtluseks kaelaotsa loodud. Ja jah just selle pärast, et liiga väike, isegi kiivrit on raske osta. Lõpuks siis valisin välja sinistes toonides ja vähe sädeleva variandi - plikade värk. Kuna roosat ei olnud siis tuli sellega leppida. Kui lõpuks Nurmsisse jõudsime siis oli seal 0 tõusu ring. Aga peagi läks 3 tõusu järjest ja mind manifestiti 4 tõusule, aga oh õnnetust, tuli ootamatult tõde meie hoovile...nimelt lendur jätis meid maha (läks minema). Seega kuulutati hüppepäev lõppenuks. ega see hüppe nälg nii suur ei olnudki aga lihtsalt kurvaks tegi see, et eelnev info ei olnud jõudnud üldsuseni. Seega pidid nii mõnigi tagasi minema ilma hüppeta. Kraapisin asjad kokku ja sõit Türi poole. Ilm oli ilus, isegi super ilus siis võis ju ringi kruiisida. Teepeale jäi veel Paide, sai sealtki läbi sõidetud. Külastasime tehisjärve (vesi oli külm) ja linnuses sai ka korra käidud.
Türi oli rahvast ja autosid täis, kuna seal oli ju Grillfest...järve ääres oli palju inimesi ja saigi võtta kurss lihalõhna suunas. Ujuma jõudsime ka, kuna vesi oli nii nii mõnusalt soe. Ülejäänud päev sai sisustatud päikese võtmisega. Kui päike enam ei soojendanud piisavalt, siis kolu kokku ja kodupoole.
Grillfestil võistles mu ema ka oma üllitisega, nimelt grillitud jaanalinnulihaga. Praad nägi välja kunstiline, aga mina eelistaks ikka rohkem sellist praadi, kus oleks rõhku pandud rohkem selle maitsele ja kogusele. On ennegi nähtud neid praade, kus määritakse taldrik ära mingi kastmega ja keskel on 2 kirssi. Muidugi oli emal hea meel kui me kohale jõudsime ja kuni pühapäevani mõtles ta, et tulime Grillfesti pärast nii kaugele kodust. Nii naiivne.....ha haa haaaa