Kertukese blogi

laupäev, juuni 14, 2008

ITAALIA vol3...täiskäigul edasi

Viimane planeeritud külastuspaik oli loomaaeda Bioparco di Roma. Loomaaed oli väike ja ajahamba räsitud. Eksponaate oli ka kuidagi vähe võrreldes Bartselona loomaaiaga. Omaette vaatamisväärsused olid ahvid, kes tegid nalja rahvale. Kuna oli ennelõunane aeg, siis nokitsesid nad üksteist laisalt. Mõni tukkus magada ja toimetasid omi toimetusi seal. Liikudes mööda parki ringi, leidsin kena paabulinnu sealt. Selline ilus suur laiali saba ja häälitses ringi. Peale loomaaeda oli vaja leida teisest linnaotsast oma auto üles ja asuda teele põhja suunas.


Firenze oli järgmine koht. Kiirteel kimades sai näha ikka sellist vihma, et hirm tuli kogu puhkuse ees peale. Ei saanud ju tuldud nii palju lõunasse, et kehva ilma nautida. läbisime Monti del Chianti piirkonna ja see oli ilus, meeletud viinamarja põllud mägede nõlval. Sai teha peatuse väikeses külakõrtsis ja maitsta head veini Chianti Classicot. Tagasiteel nägin palju loomi, kitsed ja terve kari metssisgasid oli teeääres uudistamas. Nad ei olnud sugugi arad. Teekond hakkas lõppema ja Firenze lähenes. Hotell asus kesklinnas, aga probleemiks oli parkimine. Parkla asus hotellist pisut lähemal kui 1 km. Hotell ise oli selline old style. Muidugi vanalinnale miljoni vaadet ei saanud seal aga vaade oli siiski naljakas. Lagunenud maja augulise katusega. Õhtune jalutuskäik linnas oli ilus. Rahvast palju ja kesklinn oli tuledes. Jalutasime Piazza del Duomo juurde, nagu ikka oli seal suur Cattedrale di Santa Maria del Fiore. Tüüpiline koht, kus leidub turiste, kohalike ja kerjuseid.


Hommikul oli äratus kell 7.00, sunniviisiline. Mingi katedraali kellad hakkasid lööma ja see käis peast ikka nii läbi. Peale seda oli juba võimatu magada, sest iga tunni tagant helises kell. Ega ei jäänutki midagi üle kui kola kokku, sööma ja linna. Kohustuslik fotoring tuli ju teha. Kaua ei passinud seal ja järgmine punkt Pisa.