Kertukese blogi

kolmapäev, märts 04, 2009

euro vs nõuka


just, just otsin vahvlimasinat võlta või esta2. Mõlemad on head. Nende nõukaaegsete masinate eelis on see, et nad küpsetavad krõbedaid, õhukesi ja super häid vahvleid. Igasugused teised masinad jäävad kõvasti alla. Nende masinatega saab küpsetada vana hea vahvliretsepti järgi vahvleid ja eriti nostalgiliseks muutun siis kui saan nad veel tuutusse keerata - njmmi....
Ühel päeval tuli lihtsalt meelde, et maal kodus on olemas masin nimega "esta2" ja nüüd oleks sobiv hetk sellele elu uuesti sisse ajada. Lasin masina ära tuua ja teostasin inspektsiooni. Masin töötas ja esialgu tundus olema kõik ok. Puhastasin ja küürisin teist...ikka tundus olema kõik ok. Tainas sai ka päris hea (nagu vanasti lapsepõlves).Ega muud midagi, kui masin sooja ja esimene testvahvel vahele. Ja siis oli minu "tõehetk", see masin on kasutuskõlbmatu :(
Nimelt oli ta seisnud oma 10 aastat maal keldris ja aeg oli halastamatu minu "esta2" peale. Kuumusega hakkas ta sellist haisu välja ajama, et korraks tekkis tunne oma onnist välja kolida. Kopitanud keldri hais - annab ikka jubedamat haisu otsida. Koheselt lendas nõuka pärand rõdule tuulduma. Nüüdseks on seisnud seal juba nädalakese ja oleks vaja võtta vastu otsus: MIS EDASI SAAB?
Nüüd siis otsin omale "uut" masinat, et saaks edaspidi muretult küpsetada vahvleid ja neid koonusesse keerata või tordiks laduda. Ilgelt suur töö on selle tegemine aga on vaeva väärt.

Nüüd siis ka küsimus, et kas keegi on näinud kuskil müügil sellist masinat (volta või esta2). Uue masina saamine on keerukas, aktsepteeritav on kasutatud heas korras masin.

Suuremates elektroonika poodides on lootusetu seda leida, pakutakse igasugu lääne päritoluga masinaid ja need teevad ainult paksusi vahvleid. Isegi sattusin mingisesse disainiköögitehnika poodi, kus pakuti mulle 6000.- eest üli paksude ameerika vahvlite küpsetusmasinat. Õnneks see ei olnud see mida ma otsisin :)