Kertukese blogi

neljapäev, detsember 31, 2009

gurmee - kringel


Üks vanatädi Nõmmelt teeb sellist kringlit, mille maitset ei suuda siiani unustada. Kuigi juba oma 5 aastat on mööda viimasest tükist millal ma seda sõin. Retsepti sealt kätte saada on ka võimatu.
Oma tädile andsin ülesandeks, et ta küsigu sellelt proualt seda retsepti. vastutasuks võin õpetada kuidas trühvleid teha. Tädi sai oma ülesandega ilusti hakkama ja eile siis proovisin täpselt jälgides juhtnööre ja selle kringliga hakkama saada.

Segasin kõik ained oma supper-hüpper Tuppareare potti ja lasin seda siis endast tugevamatel loksutada. Paariks tunniks sooja kerkima ja siis see kogu mässamine hakkas pihta. Rosinad, ploomid, aprikoosid apelsini tsukaat ja india pähklid sisse. kõik sõtkuda kokku lisada veel varasemale 300g võile 300g võid ja ahju. Selline kringel tuli, et kohe silm puhkas aga maitse omadustest ei tea ma veel midagi.

kuid siiski välimus ei ole selline nagu selle proua kringel välja paistis. Tundub, et iga ahi ja iga inimene teeb erinevalt ja igal ühel on oma käekiri kuidas teha.