Kertukese blogi

reede, oktoober 10, 2014

sõnavara

Sõnu tuleb nagu Vändrast saelaudu. Mõned hitid mis täna meelde jäid.
SUSSID - Freia-Mia tuli magamis toast jalas minu suured sissid ja hõikas muudkui SUSSID, SUSSID. Ise ei jaksanud astudagi nendega vaid lohistas jalgu järgi.



 PITI e. PILTI tegema. Kõik on vaja üle pildistada kodus. Kõik mida me meisterdame, viiakse valguse kätte ja sätitakse paika ja hakatakse pildistama. Õnneks on varsti olemas mul väike fotograaf. Loomulikult kui temast pilti tehakse siis on ju vaja kohe see pilt üle vaadata.



TOTTE e. LOTTE - see tegelane kolis meie ellu juba siis kui Freia-Mia oli 10 kuune kui ta nägi poes Lotte pankoogijahu pakki. Nüüdseks on Lotte tema kaisuks ja parim sõber. Õhtul magama minnakse koos Lottega ja loomulikult võetakse kleit seljast ära aga papud ei tule jalast. Vahest on ikka selline probleem nende papudega, et lõika või jalad otsast ära. Vanaema tõi Lotte T-särgi ja seda ei olda nõus seljast ära võtma. Päevas vähemalt 5 korda tuleb minu juurde näitab näpuga oma särgi peale ja korrutab NANNI, NANNI.
NANNI - see on vanaema (minu ema). Nanni on ka väga suur lemmik. Kõike mida on võimalik Nanniga seostada, tuleb alati jutuks. Näiteks: Kui köögis kokkame siis seisab kapi ääres tabureti peal ja koputab aknale ning hüüab: "NANNI, NANNI TA-TA-TAA, NANNI ATU). Nanni ATU on järgmine "püha loom" mis on väga tähtis asi. Kui muudmoodi me ei saa kokkuleppele siis õtlen, et lähme vaatame mis Nanni atu õues teeb. Siison minek kuhu iganes.
MIJA - maja. Klotsidega maja ladumine on ka igapäevane tegevus.
NANKIS - vanker. Uueks mänguasjaks on nukuvanker. Suhteliselt väike vanker, kuhu mahub nuku istuma. Pole muidugi probleem Freia-Mial ennast sinna ära mahutada. Väga hästi ei mahu aga siiski on ta võtnud omale pähe, et ka tema on väike ja peab seal istuma. Eks näi kaua see vanker vastu peab.
PATS - juuksed on juba nii pikad, et saab teha kaks patsi pähe. Mitu korda päevas tuleb minu juurde patsikummidega ja palub PATSI,PATSI.
NUMMA e. MUNA. hommikul keetsin putru, võtsin kapist või ja Freia-Mia nõudis NUMMA ning näitas näpuga külmkapi suunas. Ei saanud mina aru mida ta tahab, tõstsin siis ta külmkapi juurde, et las näitab mida vaja. Näitas muna peale. Koos lõime muna katki vastu tassi serva ja tegime pooleks. Praadisin ära ja kaubaks läks ainult munavalge. Kastanimunad on ka NUMMA.
   Need on mõningad näited mis meelde jäid aga eks tuleb neid ikka igal sammul.
Kõik langevarjurid on EMME ja paraku kõik mootorratturid (tänaval) on ISSI. Mis teha lapsesuu ei valeta. Kõik jänesed on NAPSid. Kuna koduse jänese nimi on NUPS.