Kertukese blogi

pühapäev, jaanuar 14, 2007

Kabul City Tour vol 3

Eilne päev algas minu jaoks väga varakult. Hommikul kell 8 juba väljasõit linna. Õigemini linnast välja. Pisut eemal mägedes on olemas isegi pisikene järvekene. tundub küll olevat tehisjärv, aga ei saanid eriti aru, kuna oli jääs ja mägedes on seda lumekest ka pisut rohkem. Järve ümbris oli kattunud sügavasse lumme ja täielik vaikus. Suve hooajal on seal võimlus harrastada mitmeid atraktsioone. Ujumine, paadisõit, suvitamine jne.. isegi golfi keskus on olemas. Väga kaua ei peatunud siis selle teema juures, tagasi linna. Enne linna oli ka näha välikooli. See on jälle suvine programm. Kooli on asutanud selline organisatsioon nagu Unicef. Telke oli üsna palju seal, kuna igas telgis oli erinev klass. Aga praegu oli jälle vaikus igal pool.
Üsna pea saigi olla linnas tagasi ja nähtavale ilmus kohutav tolm ja kuulda oli meeletut lärmi. Kuna kell oli jälle seal maal, et üsna varsti tagasi olla baasis, et alustada oma igapäeva tööd. Kuid siiski, tegime väikese rongi linnas ka. Nimelt külastasime kuninga paleed ja seal lähedal olevat muuseumit. See muuseum ei olnud küll täielikult valmis aga eksponaate seal oli ja kannatas täiesti vaadata. Sisenemisel kohalik politsei otsis meid läbi. Tegelikult ainult mehed, naisi siin riigis ei otsita läbi nagu ma aru olen saanud. Lihtsalt paar korda on olnud läbiotsimine (ok läbikatsumine) aga mind pole tuudutatud. Kui eksponaadid läbi käidud siis autosse ja kodupoole. Aga jäi ikkagi veel midagi teele ette.
TV-Hill, on üks populaarsemaid kohtasi - vist. See on väga kõrge mägi keset linna ja seal otsas on palju antenne. Seekord me sinna muidugi ei läinud. Sai külastada ühte lahedal olevat palju väiksemat küngast, nu see oli piisavalt kõrge ja tänavad olid ikka kohati läbipääsmatud sinna. Künka ühel nõlval on vaateplatvorm ja sinna oli siis vaja saada. Kuna ilm oli väga ilus siis olid ka tänavad inimesi täis. Peamiselt lapsed. Mööda tänavat veeti vett, kes siis käsitsi ja kelleloli eesel see kasutas muidugi loomtööjõudu. Majadest poolas igasugune reovesi otse tänavale. Lõpuks kui sai jõutud eesmärgini, siis see vaade oli ikka väga ilus mis avanes. Sa nägid kõikjale, Kabul oleks justkui su peopesa peal...sai teha paar pilti ja siis autole hääled sisse ja minema. Sai sõita veel pisut linnas ja nati pildistada. Mina kandsin peas igaks juhuks kohalikku salli, et mitte oma blondide juustega äratada liigset tähelepanu. Tundus jah olema vähem kohalike naeratusi.