Kertukese blogi

esmaspäev, detsember 25, 2006

Jõulud Kaial

24 detsember alustasin ma oma päeva väikese jooksuga (1h) ja pool tunnikest joogaharjutusi. Egas siis pikka pidu ei olnudki, kella 3´st läksin tööle ja öina vahetus oli garanteeritud. Hommikune vahetus oli isegi jõuludekoratsiooni toonud tuppa. Nimetasime seda "Desert christmas tree"
Kuna ju ikka jõulud, siis peaks ju ka lumi maas olema ja nagu tellimuse peale, tuli ka lumi jõuludeks maha. Täiesti töövaba päev, kuna katsuti lennuvälja korras hoida, aga see ei õnnestunud. Kellaaja poolest oli muidugi sobiv hetk koju helistada ja jõulusoovid laiali jagada.
Eestis muidugi lund ei olnud, see tähendas poriseid jõule.
Kuna ikkagi jõuluõhtu oli, siis lootsime me ka sööklast mingeid üllitisi leida. Leppisime kokku, et kella 7´st läheb eestlaste ja prantslaste punt õhtusöögile. Mina haarasin kaasa raadiojaama ja paterdasime söökla poole. Välisukse juures võttis meid vastu jõuluvana, oli teine küll natuke palju päikest saanud, aga polnud hullu. Sõjaaeg mis siis ikka... Meeldiv üllatus oli see, et pakuti kõikvõimalikke kalatooteid. Isegi laudadele olid jõululinad peale pandud, piparkoogid (saksa päritolu) ja küünlad. Tekkis kohe selline jõulutunne. Istusime lauda ja alustasime söömisega. Õhtul sa külastada Itaalia jõulupidu ja niisama väljas konnatud. Kuna selleks ajaks oli juba lund oma 20 cm ja kogu baas oli väga ilus. Võib siiski öelda, et olid ilusad valged jõulud. Puudu oli ainult minu väga kallid ja lähedased inimesed. Aga eks siis järgmine aasta korvab selle puudujäägi.
Erilisteks hõrgutisteks veini kõrvale sai närida Kaviaari ja hanemaksa pasteeti. Mis sa hing veel ihata oskad. Kuna mina olin tööülesannetes öösel, siis unega oli nii nagu alati. Väga hilja öösel magama ja vara hommikul ülesse jälle. Raadiojaam oli maksimum hääletugevusele keeratud, igaks juhuks, kui mingi hull lendur tuleb maanduma. Just nimelt hull, kuna lumesadu ei olnud lakanud. Väga rahulik öö, raadio oli vait, kuna ei olnud mõtet rada puhastada. Sahk jõudis ühest raja otsast teiseni, oli juba tagant täis sadanud. Hommikul kella 7´st tööle minna oli täitsa paras. Lund sadas ikka veel. Puhastasin autosi lumest ja seda oli ikka päris palju. Lume kõrgus lähenes juba 30 cm. Kogu lennuvälja koristatakse hoolega, aga see on täiesti asjatu tegevus. Ja muidugi saime täna teada ka seda, et meie jõulupakid on juba jõudnud päris lähedale meile. Lootust on saada ikka 26 hiljemalt kätte.