Kertukese blogi

esmaspäev, märts 09, 2009

Gomorra - che cazzo film verita?




"parim võõramakeelne film"...itaalia keelne. Julgen vastu vaielda. Kuigi enne kuulsin igasugu kommentaare filmi kohta ja mainiti ka seda, et oleks mõistlik enne samanimeline raamat läbi lugeda. Kahjuks seda ma ei jõudnud, kuna film on juba kinodes. Raamat sai ka koju muretsetud aga kartsin, et selleks ajaks kui raamat on läbi ei ole filmi enam. Tegutsesin siis vastupidiselt, läksime enne kinno.
Tüüpiline Itaalia film, aga, et see elukene seal selline oli (on)...raske uskuda. Filmil ei olnud häda kedagi. Mina terve see 2 h tõmbasin oma mõtetes paralleele Itaalia põhja ja lõuna vahel. Neid õigemini ei olnud. Seega tekkis mul veel suurem tahtmine külastada seda kanti, mis jääb Roomast lõunasse.
Itaalia keel on ikka eri piirkondades nii teistsugune, väga raske oli kuulata Napoli dialekti. Pikapeale harjus ära, kui teadsid mis sõnad tulema peaks, sai aru küll.
Järgmiseks sammuks on raamat läbi lugeda, ehk saab peale seda midagi kindlamat öelda. Praeguseks küllaltki segane...puudus minule meeldiv teema: glamuur, ilus elu ja ohtlik rahulolu. Pigem selline "Sopraanode" stiil.