Kertukese blogi

laupäev, märts 21, 2009

katse 2 - failed

Teema selline, et sain oma kauaotsitus vahvlimasina "volta" ja olin valmis oma kallitele sõpradele pakkuma vahvlitorti. Neljapäeva õhtul alustasin ettevalmistustega, ehk küpsetan vahvlid juba valmis ja reedel teen koogiks valmis. Tainast tegin 3 liitrise kausi täis ja olin valmis täis töötahet. Kujutasin ette kuidas mõnulen vahvlimasina taga ja küpsetan maitsvaid vahvleid. Masina katsetasin ka ära, et too ikka soojaks läheks ja ei haiseks nagu "tõhk". Kõik just kui klappis...esialgu. "Volta" on selline masin millel on vaja juhet, millel on üks "isane" stepsli ots ja teisel pool hargnemisega 2 "emast" otsa. Originaal juhe oli kaduma läinud ja sai asendatud siis 2 juhtmega, üks üles ja teine alla plaadile. Masin soe ja valmis küpsetamiseks. Esimene kulbitäis paigas ja tossu tuba jälle täis. Vahvel kärsanud ja sellest nautimisest mitte haisugi. Kokkuvõtteks ole tuba jälle paksu suitsu täis, millega kaasnes ka meeletult rõve kärsahais ja 3 liitrit tainast. Taigna kinkisin emale ja vastutasuks saan valmis vahvlid.
Lahendus olukorrale on järgmine, tuleb leida uus juhe ja uuesti proovida. Masinale on ette nähtud 220v voolu ja see jagataks 2 plaadi vahel ära. Mina ei olnud koonerdaja ja andsin mõlemale plaadile 220v ja see tundus olema toooo much...
Ja minu kallid külalised said seekord vahvlikoogi lõhna ainult tunda, järgmine kord saavad ka kooki - luban seda - ei ole veel loobunud katsetustest. Kaks korda ilma kolmandata ei jää ja kui kolmas ka ei õnnestu siis vusserdan seni edasi kui lõpuks õnnestub.