Kertukese blogi

pühapäev, aprill 07, 2013

Koolinädal läbi

   Nagu alati, nii ka see kuu oli mul vaja kooli minna nädalaks. Erinevus ainult siis selles, et Freia - Mia pidi kõike seda minuga kaasa tegema. Ei kujutanud küll alguses seda ette kuidas kogu protsess toimuma hakkab aga kõik toimus käigult. Esmaspäeval sõitsime Haapsalu poole hommikul ja olime vaimult valmis tarkust omandama.
Nii tore oli näha kursusekaaslaseid, keda polnud ammu näinud (eelmine kuu jäi kool vahele kuna tegelesin palju tähtsama õppetunniga - sellega kuidas üks inglikene meie sekka saabus).
 Esimene päev polnudki väga hull, Freia-Mia magas kogu päeva, küll minu süles aga siiski magas. Sidusin ta kandelinaga ümber enda ja sain käed vabaks. Päev oli teemade poolest lihtne, ainult praktika tunnid, et teha heakorratöid koolile. Peale koolipäeva sõitsime Tallinna tagasi. Päris väsitav.

 Teisipäev oli nädala raskeim, Freia-  Mia ei tahtnud leppida kooliskäimisega. Ju ta tunnetas, et peab ikka enne lasteaias käima ja siis alles koolis :) Enamus ajast pidin ma ringi tallama, et ta rahulik oleks. Raskendatud oli värvimine kui laps oli rahutu. Õhtul jälle Tallinnasse.

 Kolmapäeval voolisime savist potti ja see enam-vähem õnnestus, kuigi viimistlemise jätsin koduseks tööks. Selle töö käigus paraku on kahte kätt vaja. Jõudsin ka kangastelgede taga ära kaia, et kaasa aidata kaltsuvaiba valmimisele.

 Neljapäev oli tore päev, kuna kolist tehti klassipilte. Sellel päeval oli Freial-Mial esimest korda seljas kleit. Ilus roosa kleidikene. Klassipildil sai ta keskse koha ja seega võib öelda, et on kursuse maskott. Tarkuseterad omandasime see päev viltimises ja tikkimises. Viltisime 3D "eset" märgviltimises. Mina valisin lepatriinu, mida pean kodus veel lõpetama. Tikkimises võtsin ennast kokku ja asusin lilltikandi kallale, mis asus boolerol. Kindlasti mitte minu lemmik tegevus.














Õhtul külastasime veel "Nurri neljapäevakut" ja Freia-Mia tutvus Noraga. Võrreldes 5 kuuse lapse kõrval oli minu väike hiiglane nii nii tillukene ikkagi.

 Reede oli veel toredam päev, kuna siis peategelane Freia- Mia sai 1 kuu vanuseks. Hommiku võtsime väga vabalt ja läksime kooli alles lõunaks. Tegelesime tekstiilitrükiga - valmistasime korgist ja savist teinud tekstiilitrüki pakku. Savi paku võtsin koju kaasa, et seda lõpetada aga sellega juhtus õnnetus, läks lömmi. Seega on vaja otsast peale uus pakk teha. Jõudsin veel ära glasuurida oma ammu tehtud savikannu. Freia - Mia oli kooliga juba nii harjunud, et magas terve selle aja oma turvahällis ja ei teinud väljagi sellest saginast. Oli ju juba 1 kuune ja eks ikka targem ja asjalikum. Viimase pool tundi ta muidugi ei viitsinud enam magada ja õpetaja Epp tegeles lapsega, et ma saaksin oma glasuurimise lõpule viia.
Õhtul kaunistasime koogi ja vanaema tõi ka veel ühe koogi, nii et meil oli topeltkoogi sünnipäev. Üks küünal sai koogi keskele põlema pandud ja kingitused olid ka.
   Lõppkokkuvõteks väga raske nädal minule ja lapsele ka. Aga superema tiitel on olemas ja kui kunagi mõtlesin, et laps ei mahu minu tegevuste juurde ja ma ei saa paljusid asju teha, siis praegu tunnen, et me oleme hea tiim ja saame kõigega hakkama. Pisut segamini ajas muidugi see nädal meie tavarutiini. Pean silmas seda, et 3h jalutuskäigud jäid ära ja "potitamisega" on ka lood kehvad. Aga meil on aega 3 nädalat, et jälle oma toimingud paika loksutada.