Kertukese blogi

neljapäev, detsember 21, 2006

Ega tali taeva jää

Siin see lubatud lumi nüüd on. Lumesadu algase eile õhtul (20.12.06), algul oli muidugi kõike muud kui lumi, mis sealt taevast alla sadas. Vaheldumisi vihma ja lörtsi. Umbes peale 8 õhtul võttis lörts uue kuju ja peagi kattus maa valge lumega. Tüüpiline sellele kohale kui tuleb siis ikka oma 20 cm korraga. Brittidel oli lume üle niivõrd hea meel, et korraldasid ühe korraliku lumesõja.
Terve öö ja hommikuni välja muudkui sadas. Öösel kui lõpetasime pidutsemise, oli vaatepilt väga ilus. Kogu maa oli kaetud valge lumega. Ühtegi jälge ei olnud, kuna kogu Kaia magas sügavat und. (kell 2 öösel local aja järgi) Jalutasin asenduskoduni ja kuulasin seda vaikust mis oli saabunud. Õhk oli tänu lumele ka palju värskem, polnud seda tolmu õhus. Korraga saabus selline jõulumeeleolu, et tahaks koju korraks käima ja närida verivorsti ja hapukapsast. Ilusad unistused, aga pole hullu,küll hakkama saab.
Hommikul tööle tulles oli kadunud see kaunis vaikus. Rahvas sagis ringi ja valge maa oli peale mitmetunnist kasutamist muutunud poriseks ja väga märjaks. Lennuväli oli siiski ikka veel lumme kattunud, aga töö käis hommiku kella 4´st saati selle suunas, et eemaldada lummi. Kella lõunaks oli kogu vajaminev lennuvälja osa vabastatud lumest ja sukeldusime jälle igapäeva rutiini. Siiski mäed on ilusti kaetud lumega ja isegi päike piilub kuskilt pilvede tagant välja. Seega on see märk, sellest et seda lund enam kauaks ei ole, jääb ainult meeletul kogusel vett ja väga palju pori.