Kertukese blogi

laupäev, detsember 09, 2006

Turu külastamine

Hommikune ärastus oli varakult, no nii umbes kella 11 ajal lõunal. Üldse ei saanud aru, et nii kaua oleks maganud. Aga uni oli hea, puhkasin ilusti ennast välja.
Täna külastasime kohalikku turgu. Nuu see oli ikka elamus omaette. Harjutasin kauplemist, üks meie omadest tahtis osta kaelakee mis oli tehtud kivimist, mida kutsuti TIIGRISILMADEKS. Ühe kee hind oli 20 €. See oli liig mis liig. Täis röövimine päise päeva ajal. Lõpuks saime kaks keed 35€. See oli ka tegelikult palju makstud. Järgmiseks astusime putkasse kus olid vaibad ja kohalikud rahvariided. Mulle meeldisid ühed sussid. Sellised armsad muki sussid, kuldset värvi. Saime kaubale kohalikuga, et võtame need sussid 15$ ja siis ma leidsin muidugi veel siidivaiba. Ja täpselt punast värvi ja minu kodusse sobiv. Selle hinnaks saime 35$, igati soodne tehing. Nu ja kingituseks sain ma veel mingi kohaliku käsitöö salli. Seekord kahjuks ei olnud kohalikke kostüüme müügil, aga pidi mingi aeg tulema. Lõpuks jõudsime suurele turule. Vot see oli alles shokk. Nii kui sinna sisse astusid, hakkasid kohalikud lapsed sul varruka otsas rippuma ja pakkusid igasugu nodi. Igal pool oli selline virr-varr. Küll ikka suruti kätt ja meelitati ostma. Stuffi oli ikka igasugu, seinast seina. Turul kehtib ainult üks reegel: kauple kuidas jaksad. Normaalne pidi see olema kui hinnast saad alla poole, isegi siis saavad nad pool kasumit. Enamus kauplejad olid mehed, naisi ei lasta äri ajama. Kohati oli isegi nendest kahju, aga mitte piisavalt et kalli hinna eest osta kola.
Väga kena kivim on siin sinist värvi ja selle nimi on LASURIIT. Seda kaevandatakse Afganistani kirde tipust. (See on nagu panni vars). Sellest on väga palju ilusaid ehteis tehtud. Kohalike käsitöö on väga ilus. Ja see on asi mida tasub siit kokku osta.
Tööd on täna väga vähe olnud. Istusin office´s ja paar lennukit tuli. Parkisin 2 ameerika kopterit, millest üks oli chenook. Piloodid oli täiesti normaalsed, kuulasid sõna korralikult. Tööpäev õigemini öö lõppeb mul homme hommikul kell 7 ja esimene lennuk saabub kohaliku ajajärgi 6.15. seega on aega ööd sisustada.
Kogu kämp on väga tühi ja vaikne. Enamus rahvast on baaris nimega Air Force One, kuna seal on jõulupidu. Muidugi üks paljudest jõulupidudest. Ise ma sinna ei viitsi minna, kuna pean olema tööl ja seal kole lärm. Raadiojaama ei kuule kohe üldsegi. Seega teen aega parajaks raamatu lugemisega.