Kertukese blogi

reede, juuli 06, 2007

Vasco Rossi

Eelmine öö sai kokku lepitud, et äratus ei ole enne 10.00 hommikul. loomulik ju, kui nii hilja sai magama siis und jätkub ka kauemaks. Igaks juhuks anti mulle mobiil, et kui mingi probleem peaks olema siis kohe helistaksin. Probleem - minu tuba oli teisel korruse, seal kus elas nende vanaema. Kui vanaema tuleb juttu rääkima siis, et ei saa aru inglise keelest ja itaalia keelest - viimane muidugi nali.
...hommik, uni läinud, palav, valge...aeg ärgata. Ilma, et oleks kella vaadanud, helistasin alumisele korrusele. Väga unine hääl vastas "bronto"...uuups, kell oli peaaegu 7. Korralikku und 3 h ja väsimust ei olnudki. Sai siis paika panna päeva plaanid. Castel Gandolfo külastus, paavsti suvemaja jne. Kaamera oli muidugi minuga kaasas. Pilte sai tehtus üksjagu. Muidugi oli palju kohti kuhu ei saanud kaamerat kaasa võtta. Liiga suur ja raske.
Castel Gandolfo - Rooma linna üks osa, meie mõistes siis nagu mustamäe. Looduskaunis koht 30 minutit kesklinnast välja sõita. Kiirendusautoga läks kiiremini. Paavst elab suveti selles linnaosas, peab rõdult oma jutluseid ja õnnistab rahvast. Linn ise on väga vana arhitektuuriga. Tänavad kitsad ja autosid palju. Seega ideaalne auto liikumiseks SMART - "TUNABOX"
Liiklus:
Turvavööd - kohustuslikud aga ei kasutata.
Kiiruse piirang 50 km/h, kasutatakse kiirust oma äranägemise järgi.
Suunatuled - kohustuslik aga ei kasutata.
Signaal - kohustuslik, hädavajalik ja mida kõvem hääl seda parem.
Liiklusummikud - tänav on nagu "pilt" mis seisab ühe kohapeal. Keegi liikuda ei saa. Liikluskultuur - hea, paindlik ja vägagi teistega arvestav. Alkohol - lubatud kahjuks. Plekimõlkimised - igal pool, iga minut ja palju
Natuke põhitõdesid ka:
1. Kogu linnas on "carabinieride" kontrollpunktid ja neil on kõik politsei õigused...
2. öösiti ujuda ei tohi ja rangelt keelatud ujuda või rannas viibida aluspesu väel (isegi öösel)
3. iga väikse asja eest saab trahvi N: Castel Gandolfo järves ujumise eest. Järve vesi olevat must ja on keelatud. Sorry aga ma pole nii puhast vett Eestis veel näinud kui seal järves oli. Seega trahv 500 eurot.
4. Purskkaevu ei või jalgupidi sisse minna...jälle trahv.
Lõppkokkuvõtteks - ära tee midagi!!!!!!!!
Lõunasöögiks oli siis ema valmistanud spagetid mereandidega. Loomulikult valge vein. Peale söömist oli minul selline tahtmine minna pildistama, aga kuna mind üksi ei lastud siis saatjaks oli mulle õde, kes ei rääkinud inglise keelt sõnagi, seega suhtlesime itaalia keeles - praktika :)
Peale 2 h jalutuskäiku olin ka väsinud. Unistuste vaatepilt oli tänavatel: sidrunipuud, apelsini puud, aprikoosid, virsikud, viinamarjad, põldmarjad - täis vilju, meloni ja arbuusi põllud...lahe. Kogu linn on täis õisi: puud, põõsad, lilled jne.
Ettevalmistused õhtuseks kontserdiks. Kaasa võeti võileibu, veini, õlut ja suupisteid. Kontsert toimus Olympica staadionil. Kuna tegu kesklinnaga ja väga kuulsa lauljaga siis hakkasime liikuma varakult. Esines siis itaallaste lemmik ja ikka üleprahi tipp Vasco Rossi. Üle 50 aasta vana mees aga laulis ikkagi mega hästi. Isegi mina "põhjamaa" inimene, külm ja kalk, fännasin täiega. Liiklusummikus istusime 3 h ja lõpuks kui pargitud saime, pidi 2 km jala staadionini käima. Kuna oli tegu massiüritusega siis võimalikult mugavad riided ja jalanõud olid teretulnud. Pärast tunniajast järjekorras seismist saime esimesest väravast sisse. Pisut ootamist veel ja olime ka turvakontrolli läbinud. Politsei vaatas üle koti, kuna lubatud oli sisse viia kõik asjad siis ei saa ma aru milleks nad seda vaatasid. Istekohad olid kohe lava vastas. Kahjuks ei saanud ma oma kaamerat kaasa võtta, kuna see oleks seal rahvamassis viga saanud. Kontsert oli 3 h pikk ja laulud olid super head. Rahvast oli terve staadion täis umbkaudu 100 tuhat. Kuna kontsert toimus kahel päeval siis oli ka järgmisel päeval samahulk inimesi. Kogu kontserdi ajal laulsid itaallased kaasa. Vana ei laulnud ühtegi laulu üksi...
Muidugi kohutavaid asju pidid ka mu silmad nägema. See, et sinu ees olevad inimesed kanepit keeravad paberisse ei olevat mingi üllatus, -Rooma- aga muude mõnuainete manustamine oli rõve vaatepilt. Pole minu asi....
Peale kontsertit oli kiirmarss välja. Kogu see mass hakkas liikuma - kohutav. Väike peatus sai teha ka suveniiride putka juures. Kus siis olin kohustatud välja valima omale T-särgi Vasco Rossi sümboolikaga. 4o euro eest ei olnud muidugi ma sellest huvitatud, aga nuh kui peale suruti... Väljaspool staadioni - vaatepilt KOHUTAV. Maa oli kaetud ühtlaselt õlu-, vee ja coca pudelitega. Lükkasid nagu sügisesi lehti enda ees. Kogu selle korralageduse keskel, autode signaalid karjusid, rollerid olid ümber ja purjus inimesi kuhjaga. Seega väga kiirelt koju ja magama. 3 h öist und vist oli ikka vähe. http://www.manonet.ee/gallery/Vasco-Rossi-27-06-07