Kertukese blogi

laupäev, november 08, 2014

MardiLaat

Hommikul kel 11:00 Haapsalu kooli vilistlaste (meie) lõputööde esitlemine laval. See oli paras väljakutse meile Freia-Miaga kuna varakult ärkamine on raske meile mõlemale. Kell äratas 8:00 ja mina sain ennast maast lahti kangutatud aga minu väike unekott ei liigutanud minu äratamispüüdluste peale isegi mitte väikest näppu. Tegin siis kõik valmis nii kaugele, et kui lõpuks ta ärkab siis saame kohe liikuma hakata. 9:30 sain ma lõpuks lapse üles ja hakkasime hommikut sööma. Putru ta ei tahtnud vaid nõudis praemuna. Teadagi miks... Freia-Miale meeldib mune katki koksida ja pooleks teha. Munad praetud ja nagu alati kaks ampsu teeb ja siis on kõik. Riided seljas, saapad jalas ja minek...siis avastas ta , et tahab pissile...jah ei ütle ju ometi lapsele: "Kallis kiire on, ole hea ja lase püksi!" Riidest lahti ja uuesti riidesse. Kell liikus meie kahjuks. Juba helistati laadalt, et kaugel oleme. Jõudsime nibin-nabin õigeks ajaks. Freia-Mialt kombe seljast ära, nägu ketšupist puhtaks ja titemüts pähe. Lava debüüt kestis 15 minutit ja siis oli võimalus ringi vaadata laadal. Oma Muhu mütsidega oli Freia-Mia tähelepanu keskpunktis ja "nunnumeeter" nii mõnelgi tädikesel laes.
 Oli ikka kauneid asju küll. Ega me sealt ei ostnudki suurt midagi, Freia-Miale ostsime ühe väikse mõmmiku kes magasi ilusti magamiskotis. Seal oli 3 karu kes nii meeldisid lapsele, et kohe üldse ei saanud leti juurest liikuma. Küll ta kallistas ja musitas neid korda mööda ja siis tegin talle selle väikse kingituse. Eriti kerge temaga ei olnud seal liikuda kuna vankris ta enam ei taha väga istuda ja süles maka ei jaksa tassida pikalt. Omal jalal tallas küll ringi ja tegi lolluseid. Kõik toolid mis müügis olid, istus ta läbi. Kõik mütsid mis olid tema käe ulatuses proovis pähe.
  Toiduosakonnas maitsesime mahemarmelaadi ja toorküpsiseid. Mille peale Freia-Mia ütles:"EI TAHA". Läheduses olevad vanemad olid imestuses, et laps ei taha kommi. Kommiga on lood sellised, et ta väga ei tea tahta, sest ta ei ole saanud šokolaadi. Maiused mida lapsele annan on marjad, puuviljad ja vähesel määral kondiitritooteid. Teepeale jäid veel vorstiletid ja juustuletid...kõige lõpus oli kalalett kus oli mega hea kilu. Andsin lapsele maitsta kilu, peale mida hõikas ta üle saali "KALA, KALA". Nii ei jäänudki muud üle kui ostsin lapsele karbiga kala ja lasin mõned fileed väikeseks lõigata, et ta saaks kala süüa vankris. Tore kui ta eelistab kommile kala.